BIAB is overal. Logisch dat u meer wilt weten over wat het precies is en wellicht nog belangrijker, wat u er aan hebt!

 

WAT IS BIAB? EN WAT MAAKT HET BETER DAN ACRYL EN GEL

Laten we bij het begin beginnen. BIAB is een afkorting voor 'Building In A Bottle', bouwen in een flesje dus. Bij een BIAB behandeling worden er namelijk meerdere stevige lagen op de nagel gebouwd. De naam 'Building In A Bottle' moet u dus niet te letterlijk zien, want er wordt uiteraard niets IN een flesje gebouwd maar op uw nagel.

Door het steeds toevoegen van een laag worden de nagels bij een BIAB behandeling heel erg sterk. Hierdoor is de kans dat uw nagels zullen gaan breken of scheuren zeer klein. Daarnaast is het product heel erg flexibel waardoor de nagelstyliste bij het aanbrengen de vorm van uw natuurlijke nagel kan volgen.

Voordat we de verschillen vertellen moet ik eerst even iets kwijt over een zeer bijzondere eigenschap van BIAB nagels; het maakt uw nagels gezond(er)! Door de unieke formule van het product krijgen uw nagels namelijk ruim de kans om te groeien. Hierdoor is een BIAB behandeling voor iedereen geschikt. Zelfs bij korte nagels of wanneer u een nagelbijter bent.

 

HET VERSCHIL MET ACRYL EN GEL.
Gellak is al jaren zeer populair maar toch stappen ook veel mensen over naar BIAB. Het grootste verschil tussen deze twee behandelingen zit hem in de stevigheid. BIAB geeft net dat stukje extra wat sommige mensen willen waardoor de nagels minder snel breken of scheuren.

BIAB is net zo sterk als acryl, maar dunner waardoor het resultaat al veel mooier uitziet. Een ander verschil is dat acryl je nagels ernstig kan beschadigen.

Broze nagels herken je aan het feit dat ze dunner en kwetsbaarder worden. Ze scheuren makkelijker en breken snel af. Deze beschadiging kan ontstaat door gellak en acryl. Uw nagels worden kwetsbaarder en het gevolg hiervan is dat uw nagels splijten en afbladderen. 

 

DE VOORDELEN VAN BIAB
- enorm sterke nagels
- veel kleinere kans op breuken en scheuren
- een zeer natuurlijk resultaat
- maakt uw nagel gezonder en stimuleert de groei
- ook geschikt wanneer u een nagelbijter bent

 

 

Bij onderstaande foto's ziet u de transformatie van een nagelbijter!

BIAB is uitermate geschikt voor nagelbijters. De nagelplaat van nagelbijters groeit 1.5 tot 2 keer sneller dan die van 'gewone' klanten. Dit komt door mechanische prikkels. Mechanische prikkels kunnen zijn vijlen, masseren of het bijten van de nagels. Door deze prikkels versnelt de bloedsomloop waardoor de stofwisseling weer versnelt en dus de nagels sneller gaan groeien. Voordeel hiervan is dat u snel resultaat ziet bij de behandeling.

 

Het ultieme resultaat wordt behaald na enkele keren. Doordat BIAB self-pinched is verandert het ook de vorm van uw nagelbed. Dit maakt de nagels slanker en sterker. Zoals te zien is op de foto: een langer en smaller nagelbed na 3 behandelingen. Geen tips! enkel uw eigen natuurlijke nagel.

 

 

C-CURVE

BIAB is self-pinched. Dat wil zeggen dat uw natuurlijke nagels (indien er geen/weinig natuurlijke c-curve aanwezig is) wel in een c-curve gevormd zullen worden. Dit heeft als resultaat dat uw nagels per behandeling steeds slanker en smaller zullen ogen. Een bijkomend voordeel is dat met c-curve de nagels veel sterker zijn dan nagels zonder c-curve.